БНРснимка: , УикипедияТурските власти осъдиха като интервенционистки подхода към страната им

...
БНРснимка: , УикипедияТурските власти осъдиха като интервенционистки подхода към страната им
Коментари Харесай

Турция реагира на изказване на Джо Байдън

БНР

фотография: , Уикипедия

Турските управляващи осъдиха като " интервенционистки " метода към страната им на претендента за президент на Съединените щати Джо Байдън.

" Никой не може да накърнява волята на нашия народ и да слага под подозрение легитимността на нашия президент ", съобщи в Туитър представителят на турския държавен глава Реджеп Ердоган - Фахретин Алтун.

Повод за изказването станаха изявления на Байдън пред " Ню Йорк Таймс ". Интервюто е обещано още през декември предходната година, само че изказването на претендента на демократите, че Ердоган е " автократ " и че Вашингтон би трябвало да помогне на опозицията да го победи, стана известно в обществените мрежи в Турция едвам през последните дни.

В популяризираното тези дни видео Байдън показва безпокойствие за военните доставки от Русия за Турция, за достъпа до американските бази в Турция и за политиката на Ердоган по отношение на кюрдите:

„ Според мен би трябвало да предприемем доста друг метод по отношение на него. Да дадем да се разбере, че поддържаме опозиционното управление. Че нашата позиция е за метод, който работеше преди време - за консолидиране на кюрдското население, което искаше да взе участие в техния парламент “.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР